Polévka z pečených rajčat

Jako dítě jsem měla ráda rajskou. Podezírám ale kuchařky ze školní jídelny, že nám ji dělávaly z kečupu, protože byla pekelně sladká.
Tohle je její odlehčená varianta. Voní nádherně a v mrazivém počasí hezky zahřeje.


8 rajčat
olivový olej
1/2 malého celeru
3 stroužky česneku
cibule
provensálské koření
badyán
sůl
pepř
zakysaná smetana

1) Rajčata jsem zakapala olivovým olejem a v troubě upekla doměkka, trvá to asi 30 minut.

2) Mezitím jsem si dala osmažit na 2 lžících oleje pokrájenou cibulku a celer, po chvíli jsem přihodila stroužky česneku.

3) 2 ze 3 stroužků jsem vyndala, do hrnce přidala rajčata a zalila je vodou. Přidala jsem koření a vařila dohromady dalších 10 minut.

4) Nakonec jsem všechno umixovala a před podáváním ozdobila smetanou.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz