A navíc bez rafinovaného cukru, veganské, gluten free.
Brownies
600 g batáty
120 g para ořechů
80 g datlí
35 g kakaa
6 lžic javorového sirupu
2 lžíce kokosového oleje
lžička hrubozrnné soli
Poleva
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce kakaa
2 lžíce tahini (sezamová pasta)
1) Batáty jsem si oloupala, nakrájela na kousky a dala na cca 30 minut péct zakapané slunečnicovým olejem na 180 stupňů doměkka.
2) Mezitím jsem si smíchala datle s pár lžícemi vody a umixovala je na hladkou pastu.
3) Namlela jsem si para ořechy najemno, smíchala je s datlovou pastou, kakaem, javorovým sirupem, kokosovým olejem a solí.
4) Upečené batáty jsem rozmixovala tyčovým mixérem, smíchala se zbylými ingrediencemi a rozetřela do zapékací misky vyložené pečícím papírem.
5) Pekla jsem cca 35 minut na 180 stupňů.
6) Na vychladlý korpus jsem rozetřela polevu, na kterou stačí smíchat všechny ingredience a trochu je zahřát.
inspirace na recept ZDE.
inspirace na recept ZDE.
Skvelý recept a nápad. Chtěla jsem spojit pečení batátů s obědem, ale moc jich po dožadování přídavku nezbylo. Musela jsem lehce upravit, ale ta vůně, co se teď line kuchyní!! Díky
OdpovědětVymazatTak jsem to upekla. Opravdu výborné. Trochu jsem se bála té tahini pasty - zatím jsme ji vždy používali jen do slaných jídel. Ale ta kombinace je geniální. Děkuji.
OdpovědětVymazat