Pomazánka z pečeného lilku

Lilek je moje asi nejmíň oblíbená zelenina a moc ho nevařím.
Mám ho ráda vlastně jen pečený. Třeba jako v tomhle receptu na lilkové rolky s datlemi a burákovým máslem.

Ale tahle pomazánka je z jiného soudku.
Chutná úplně božsky a vůbec nepoznáte, že jíte lilek. 


1 velký lilek
2 lžíce tahini
2 lžíce ricotty
2 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citrónu
čerstvý koriandr
sůl
pepř

1) Lilek jsem omyla a vcelku upekla i se slupkou doměkka. Na 200 stupňů to trvá cca 45 minut.

2) Lilek jsem po vychladnutí rozřízla a vydlabala vnitřek.

3) Přidala jsem tahini, ricottu, olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a koriandr a vše umixovala dohladka.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz