Pikantní květák

Květák si člověk spojuje s rozmačkanou bílou břečkou smíchanou s vajíčkem a cibulkou.
Já mám třeba mozeček ráda, ale věřím, že to může spoustu lidí odradit.
Takže tímto vám představuju úplně jiný květák. Na mozeček zapomeňte, tohle je jiná třída.



1 květák
plechovka červených fazolí (400 g)
hrst kešu ořechů
hrst dýňových semínek
1 malá cuketa
3 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce kari pasty
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla z dýňových semínek (jde koupit online, případně ho zkuste nahradit jiným máslem/olejem, ale je to fakt škoda)

1) Květák jsem nalámala na malé růžičky, cuketu nakrájela na kostičky.

2) Fazole jsem slila a promíchala s kešu ořechy, květákem a cuketou.

3) Promíchala jsem zvlášť rajčatové pyré, kari pastu, slunečnicový olej a máslo z dýňových semínek. Vzniklou směs jsem vmíchala do připravené zeleniny.

4) Vše jsem rozprostřela na pekáč vyložený pečicím papírem a dala do trouby na 30 minut na 180 stupňů.

5) 5 minut před koncem pečení jsem přisypala i dýňová semínka.


1 comments :

  1. Můj manžel řekl, děkuji. Ale jak vaření, jak je na obrázku, jsem neuspěl.

    OdpovědětVymazat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz