Snídaňová rebarborová buchta

Letos je tu nějak přerebarborováno (uf, málem jsem to slovo ani nenapsala).
Je to proto, že rebarbora je moje láska.
Tak ještě jeden recept. Poslední. Možná :-)


2 stonky rebarbory
10 třešní (není nutné, jsou na ozdobu)
100 g celozrnné mouky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce prášku do pečiva
150 g bílého jogurtu

70 g sušených švestek (nebo meruněk, brusinek, ...)
6 lžic slunečnicového oleje
4 lžíce smetany
1 vejce


1) Rebarboru jsem oloupala a zasypala dvěma lžícemi cukru.

2) Jogurt jsem umixovala se švestkami.

3) Mouku a prášek do pečiva jsem promíchala, přidala olej, smetanu, vejce a jogurtovou směs.

4) Těsto jsem rozetřela do kulaté koláčové formy (průměr 24 cm), pokladla třešněmi a pekla 40 minut na 180 stupňů.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz