Rychlý rebarborový jahelník

Prakticky jiný jahelník nedělám. Je strašně jednoduchý a rychlý na přípravu.
Ovoce v něm jde jednoduše obměňovat. Chutná dětem i dospělákům. Když jsme byli v zimě s partou na horách, jen se po něm zaprášilo. Tak dnes konečně přidávám i recept.


1 hrnek jahel
2 stonky rebarbory
2 jablka
1 hruška
5 lžic medu
1 lžíce skořice
2 hrsti brusinek
2 hrsti kokosových lupínků
strouhaný kokos na posypání

1) Jáhly jsem spařila, zalila 6 hrnky vody a přivedla k varu.

2) Jablka, hrušku a rebarboru jsem oloupala a pokrájela na malé kousky (jablko a hrušku je možné taky nastrouhat), přidala do hrnce k jáhlám.

3) Směs v hrnci jsem osladila medem, přidala skořici, kokosové lupínky a brusinky. Vařila jsem 20 minut. Voda se během vaření vsákne, je potřeba trochu míchat.

4) Uvařenou jahelnou směs jsem nalila na pekáč 20x30 cm, zasypala strouhaným kokosem a dala na hodinu ztuhnout do ledničky.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz