Rebarborovo - jahodová galetka

Mám ráda jednoduché věci, se kterými se nemusí člověk dlouho patlat, není z toho moc nádobí, zvládne to asistenci dětských paciček a za chvilku jsou na hotové.

Jako třeba tahle galetka z ingrediencí, které budete mít určitě doma. Ovoce můžete nahradit jakýmkoli jiným. Hrušky, borůvky, pomeranče.

Takže hurá do pečení!


Těsto
200 g hladké mouky
100 g másla
1 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky soli

pár lžic vody

Náplň
2 stonky rebarbory
8 jahod
1 jablko
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice

Potěrka
2 lžíce mléka
1 lžíce oleje


1) Máslo jsem nakrájela na kostky, nechala povolit a smíchala ho s moukou, cukrem a solí. Do žmolenky jsem postupně vmíchávala vodu (stačí opravdu troška), dokud nevzniklo hladké, nelepivé těsto. To jsem pak dala na 15 minut do ledničky.

2) Jahody, oloupané jablko a rebarboru jsem pokrájela na kousky, smíchala s cukrem a skořicí.

3) Těsto jsem vyválela na 0,5 cm tenkou placku, ovoce jsem nakladla do středu a okraje přehnula.

4) Okraje koláče jsem potřela směsí oleje a mléka a dala péct na 40 minut do trouby na 190 stupňů (ta naše peče dost pomalu, tak radši hlídejte).

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz