Jarní chřestovo - koprový krém

Vždycky když vidím chřest, vzpomenu si, jak jsme před asi pěti roky byli s Honzou v Thayatalu na rakouské straně někdy okolo Velikonoc.
Zrovna tam vrcholila chřestová sezóna a my jsme nejedli prakticky nic jiného, než tenhle zelený a bílý zázrak připravený na tisíc způsobů.
Dneska tedy taková malá vzpomínka na tenhle náš výlet.


500 g zeleného chřestu

Snítka kopru2 šalotky2 lžíce másla100 ml smetany1 l vodySůlPepřMuškátový květ

1) Chřest jsem si omyla, oloupala a odkrojila dřevnaté konce. Slupky a odkrojené konce jsem zalila 1 litrem vody a vařila cca 20 min.

2) Na másle jsem si osmahla pokrájenou šalotku a přidala na kousky nakrájený chřest (kromě špiček, které stačí krátce povařit až ke konci).

3) Osmahlou šalotku a cřest jsem zalila vývarem ze slupek, okořenila, přidala špičky chřestu a vařila asi 5 minut.

4) Úplně ke konci vaření jsem přidala otrhanou snítku kopru.

5) Vyndala jsem špičky chřestu (přijdou na ozdobu), polévku rozmixovala tyčovým mixérem a zjemnila smetanou.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz