Para ořechovo - banánová buchta

V těhotenství mi vždycky znovu připomenou, že mám v krvi málo železa. No jo, já vím. To mám celý život. A devět měsíců zobání tablet to nespraví.

Ale mám aspoň o důvod víc cpát se ořechy.

Buchta je krásně vláčná, klidně se dá využít bez nějakého velkého zdobení a dochucování jako dortový korpus.

Není v ní žádný přidaný cukr, ani mouka.
A chutnala i mojí mamce, která (kulantně řečeno) není milovník těchhle bezcukrových bezmoukových receptů.



Těsto
3 banány
1 velké jablko
4 lžíce medu
3 vejce
30 g kokosového oleje
150 g mletých para ořechů
120 g mletých slunečnicových semínek
4 lžíce slunečnicových semínek
3 lžíce kakaových bobů
3 lžíce sezamových semínek
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
na špičku nože vanilky

Na promazání
1 zakysaná smetana
1 tvaroh
3 lžíce javorového sirupu

1) Banány jsem rozmačkala, jablko nastrouhala a postupně přimíchala všechny ingredience, až vzniklo polotekuté těsto.

2) Dort jsem pekla v klasické dortové formě na 180 stupňů cca 45 minut.

3) Po vychladnutí jsem dort rozřízla a promazala prošlehaným krémem ze smetany, tvarohu a javorového sirupu.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz