Cizrna na asijský způsob

Často slýchávám nářky, že cizrna se nedá jíst.
No bodejť. Jako přílohu jen tak nasucho si ji dá jen opravdový vegešílenec.
Ale v téhle kombinaci je neodolatelná. Nebo aspoň pro mě a pro děti dneska k obědu byla :-)

Našla jsem novou lásku v podobě citrónové trávy. Cpu ji teď absolutně do všeho, takže se nevyhnula ani tomuhle receptu.

Super zahřívací jídlo do dnešní aprílové chumelenice.


1 hrnek (suché) cizrny
4 mrkve
1 červená paprika
1 stonek citrónové trávy
2 lžíce arašídového másla
1/2 hrnku kokosového mléka (tuhá část) 
velká hrst čerstvého koriandru
3 lžíce instantní pohankové kaše (nebo jiné oblíbené zahušťovadlo)
2 lžíce oleje
2 lžičky koření uzená paprika
1 lžička koření garam masala
1 lžička sušeného zázvoru
sůl

1) Cizrnu jsem si přes noc namočila, druhý den propláchla a v čisté vodě uvařila doměkka.

2) Na oleji jsem si osmahla na malé kousky pokrájenou mrkev a papriku. Zasypala jsem zeleninu kořením (paprika, masala, zázvor), přidala uvařenou cizrnu a zalila horkou vodou tak, aby většina tuhých složek byla potopená.

3) Přidala jsem podélně rozpůlený stonek citrónové trávy, lístky koriandru, arašídové máslo, kokosové mléko a pohankovou kaši.
Podle chuti můžete i dosolit.

4) Povařila jsem 10 (možná i méně) minut a hotovo!

Chutná super s rýží servírovanou odděleně v misce.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz