Lněný chléb

Lněná semínka jsou u nás trochu opomíjená. Je to škoda, jsou dobrá i zdravá. Jen člověk moc neví, co s nimi. Do kaší, pest ani koláčů se nějak moc extra nehodí.
Ale upéct si z něj chleba, to je něco jiného.



Navíc od startu k vstrčení do trouby to trvá 10 minut? Možná míň?

300 g lněného mletého semínka
100 g konopného semínka
120 g žitné mouky
80 g kešu
prášek do pečiva
4 vejce
8 lžic slunečnicového oleje
2 lžíce rýžového sirupu
100 ml vody
1 lžička soli

1) Lněná semínka jsem si pomlela (jinak se moc nedají strávit), smíchala s konopným semínkem, moukou, práškem do pečiva, mletými kešu ořechy a solí.

2) Poté jsem přidala všechny tekuté ingredience - vajíčka, olej, rýžový sirup a vodu.

3) Polotuhou směs jsem rovnoměrně rozetřela do chlebíčkové formy a pekla na 190 stupňů cca 45 minut.


0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz