Lehounký hruškovo-jahodový koláč

Taťka mi strašně moc pomohl při nedávném stěhování. 10 dní u nás bydlel a pobíhal tu s vrtačkou, šroubovákem, kladívkem a spoustou jiných nástrojů, které neumím ani pojmenovat.

Taky sem tam skočil na nákup. OK, jahody v zimě bych si sama asi nekoupila, ale když už jsou doma, tak je přeci nevyhodím, že jo :-)

Marjánek navíc slaví svátek v den, jehož datum si nejsem s to zapamatovat. A zrovna to vyšlo na den, kdy jsme spolu koláč upekli. Nečekané oslavy jsou nejlepší.

Koláč zmizel celý na jedno posezení ve dvou dospělých a pěti dětech.



Těsto
250 g celozrnné špaldové mouky
50 g kešu
1 lžička prášku do pečiva
10 lžic oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 vejce

Náplň
2 velké hrušky
10 velkých jahod
6 lžic kokosu
2 lžíce datlového sirupu
šťáva z půlky citrónu

1) Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva a namleté kešu. K suché směsi jsem přimíchala olej, javorový sirup a vajíčko. Těsto jsem uhnětla, natlačila do koláčové formy vyložené pečícím papírem, popíchala vidličkou a dala na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

2) Mezitím jsem pokrájela hrušky (i se slupkami) a jahody na 2-3 cm velké kousky a jemně je v míse promíchala s citrónovou šťávou, datlovým sirupem a kokosem.

3) Náplň jsem rozhrnula na koláč a dala dopéct na dalších 30 minut. 

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz