Cuketový chlebíček

Říkám jim svačinkové chleby. Jejich základem je ovoce nebo zelenina, jsou trochu nasládlé, ale ne moc jako klasické sladké pečivo.
Dají se jíst ke kafi místo bábovky, ale taky třeba jako večeře s kopečkem zakysané smetany.
Tenhle cuketový chlebík jsem ladila na víc pokusů a s touhle verzí jsem konečně spokojená.
Navíc pro ty, kteří to řeší, je i bez lepku a bez přidaného cukru.


1 malá cuketa
1 hrnek rýžové mouky
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/4 hrnku kokosového oleje
4 vejce
16 sušených datlí
hrst rozinek
hrst slunečnicových semínek
lžíce skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/4 lžičky soli
1 lžíce jablečného octa
1/2 lžíce prášku do pečiva

1) Datle jsem si předem namočila a poté rozmixovala na kaši.

2) Smíchala jsem zvlášť suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, kokos, skořici, muškátový oříšek a sůl.

3) Cuketu i se slupkou jsem najemno nastrouhala, přidala k ní datlovou kaši, vejce, kokosový olej a jablečný ocet.

4) Suchou i mokou směs jsem spojila, vmíchala rozinky a slunečnicová semínka a vlila do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem.

5) Pekla jsem cca 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz