Řepovo-mungový salát

Řepa zažívá v posledních letech renesanci. Spousta lidí nad ní pořád ještě ohrnuje nos, ale naštěstí tahle červená holka za pár korun má tolik způsobů úpravy, že pokud patříte mezi nosoohrnovače, dejte jí ještě šanci.

Třeba v tomhle jednoduchém salátu.
Vzala jsem ho na hory, kde byla banda masožroutů.
Zmizel během prvního večera :-)


5 středně velkých řep
1 hrnek munga (v suchém stavu)
5 vrchovatých lžic kysané smetany
4 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce jablečného octa
majoránka
sůl
pepř

1) Mungo jsem si naložila do vody (na cca 1 hod) a uvařila (cca 25 minut).

2) Řepu jsem si oloupala a uvařila vcelku doměkka. Potom jsem jí nakrájela na kousky a v mixéru rozsekala najemno (je možné i nastrouhat, ale trvá to déle a je z toho spousta bordýlku).

3) Nastrouhanou řepu jsem smíchala s uvařeným mungem, kysanou smetanou, hořčicí a octem. Za vytrvalého ochutnávání jsem dochutila kořením.

PS: Kdo mungo nesežene nebo ho nemá v lásce, zkuste třeba variantu s čočkou, černou čočkou nebo fazolemi.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz