Těstoviny s ořechy a hruškou v citrónovo-pohankové omáčce

Pohanka je takový nešťastníček. Spousta lidí by ji ráda jedla, ale vlastně jim moc nechutná.
V téhle kombinaci je ale neodolatelná, protože jen podpoří chuť oříšků a nijak neruší.
Navíc za 10 minut máte na stole.



(1 porce)
hrst ořechů (vlašské, kešu)
1 hruška
1 lžíce oleje
150 ml smetany
lžíce másla
šťáva z jednoho malého citrónu
2 lžíce instantní pohankové kaše (ale myslím, že by mohlo fungovat i s moukou)
sůl, pepř
1 porce těstovin

1) Těstoviny jsem uvařila podle návodu.

2) Mezitím jsem si na lžíci oleje krátce opražila ořechy a dala stranou.

3) Do hrnce se zbytky výpeku po oříšcích jsem dala na kousky pokrájenou hrušku, také krátce osmahla a dala také stranou.

4) Ve stejném hrnci jsem rozpustila lžíci másla, přidala pohankovou kaši (mouku), rychle rozmíchala a zalila citrónovou šťávou. Než začala kaše tmavnout, přilila jsem smetanu, osolila a opepřila.

5) Do vzniklé omáčky jsem vmíchala hrušky s těstovinami, které jsem při servírování ozdobila opraženými ořechy.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz