Restované kapustičky s rajčaty

Kapustičky si pamatuju ze školní jídelny. Rozvařený blivajz hozený vcelku do polívky. Brrr.
Že tahle zelenina může být dobrá a vypadat v jídle sexy, jsem vyzkoušela až o spoustu let později.
Vznikl tak recept na rychlou večeři, která chutnala i dětem - vyzkoušejte :-)




(2 porce)
10 kapustiček
10 malých rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce agáve sirupu
šťáva (a trochu nastrouhané kůry) z jednoho citrónu
bylinky (tymián, rozmarýn, oregáno)
pepř

1) Kapustičky jsem si rozkrájela na osminky, rajčata na půlky a cca 5 minut je restovala na oleji.

2) Potom jsem přidala bylinky (měla jsem jen sušené a fungovalo to s nimi taky skvěle), citrónovou šťávu i kůru, agáve sirup a pepř a pod pokličkou za občasného míchání dusila ještě pár minut.

3) Hotovo! Podávali jsme s opečenými toasty potřenými rozmačkaným avokádem s citrónovou šťávou.


0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz