Domácí Nutella bez cukru, tuku a mléka

U našich kamarádů v Madridu měli doma Nutellu. Já ji měla jako dítě ráda. V palačinkách nebo na housce, hezky podmazané máslem.
Když jsem pak zjistila, co v ní je, tak jsem ji jíst přestala. Ale vysvětlujte její složení dětem.

Tak to zkusíme doma a jinak.
Bez rafinovaného cukru, bez palmového oleje, bez mléka.

PS: Kamarád, co mi byl včera doma opravovat drobné rozbitosti, si pak k téhle pochoutce sedl a prosil mě, abych mu ji vzala už z ruky a schovala, nebo "to celé sežere".


100 g lískových oříšků
150 g kešu oříšků
4 lžíce kokosového oleje
4 lžíce tahini (sezamová pasta)
6 lžic kakaa
8 lžic agáve sirupu
10 lžic vody


1) Ořechy jsem si namočila na tři hodiny do vody, aby se snáz mixovaly. Vložila jsem je do mixéru a spolu s kokosovým olejem rozmixovala dohladka. Trvá to asi 5 minut a je potřeba mixér čas od času zastavit a setřít oříšky ze stěn.

2) Přidala jsem zbylé ingredience, promíchala a hotovo!


Přidávejte raději ingredience postupně, ne v plné dávce.
Můžete tak snáz regulovat hustotu i sladkost výsledné směsi.

Já mám alergii na lískové ořechy, takže jsem je nakombinovala s kešu.

Ale můžete zkusit jakoukoli jinou kombinaci oříšků.

1 comments :

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz