Žampiony se zeleným pestem a pečenou pohankou

V troubě rychleji, než řeknete žampióóón.



Žampiony se zeleným pestem
(pro 3 osoby)

16 žampiónů
3 hrsti polníčku
2 stroužky česneku
šťávu z půlky citrónu
hrst kešu ořechů
sůl
pepř
parmezán
olivový olej

1) Žampiony jsem oloupala, vydlabala jim nohu a vyskládala je kloboukem dolů do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Žampióny jsem opepřila, osolila a i z vrchu zakapala olejem.
2) Z polníčku, česneku, kešu, šťávy z citrónu, soli a pepře jsem si umixovala pesto, kterým jsem naplnila žampióny.
3) Navrch jsem žampióny plněné pestem posypala parmezánem a dala na 15 minut péct do trouby rozpálené na 200 st.

Pečená pohanka
300g pohanky
6 lžic pesta z polníčku (viz výše)
3 rajčata
3 lžíce rajského protlaku
olivový olej

Pohanku jsem uvařila podle návodu, promíchala s pestem, pokrájenými rajčaty, rajčatovým protlakem a trochou oleje a dala na 20 minut zapéct do trouby na 180 st.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz