Tykve pečené v muškátové omáčce

Tohle je sice nenápadné, ale velmi dobré a rychle hotové jídlo, které je spásou, když čas tlačí a lednice zeje prázdnotou.



na 2 porce

1 cuketa
1/2 muškátové dýně
1/2 patizónu
1/2 lilku
250ml smetany na vaření
3 vejce
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Dýňová semínka
Olivový olej
Dýňový olej

1) Cuketu, lilek a oloupanou dýni s patizónem jsem si nakrájela na kousky, přesypala do pekáčku a promíchala se solí, pepřem a olivovým olejem.
2) Dala jsem péct do trouby do poloměkka (asi 20 minut na 180 st).
3) Před dopečením jsem zalila smetanou s rozkvedlanými vejci a dochucenou solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4) Vše jsem navrch zasypala dýňovými semínky obalenými v dýňovém oleji a dala ještě asi na 10 minut zapéct, dokud vajíčko neztuhlo.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz