Patizonová polévka se sušenými rajčaty

Hustá a sytá polévka, která mixuje chutě podzimu a léta. Ideální jako pracovní oběd v nabytém dni.

A chraň vás ruka páně do ní cpát vývar z kostky nebo smetanu!


1 patizón
5 sušených rajčat
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
muškátový oříšek
nové koření
sůl
pepř

pokrájená sušená rajčata
dýňová semínka

1) Na oleji jsem si opekla cibuli a poté přihodila na kostky pokrájený oloupaný a vydlabaný patizón a sušená rajčata.
2) Zeleninu jsem opepřila, přisypala nastrouhaný muškátový oříšek a vše chvíli smažila.
3) Poté jsem zalila horkou vodou, osolila a přidala nové koření (ve vajíčku na čaj) a vařila do změknutí.
4) Nakonec jsem vše rozmixovala a před podáváním posypala semínky a pokrájenými rajčaty.


0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz