Musaka z červené čočky

Mám ráda klasickou musaku, ale poslední dobou čím dál tím hůř snáším maso. V rámci odmasovávání jsem vytvořila tuhle variaci na musaku ve vegetariánské podobě, která je snad ještě lepší než ta tradiční.
pro 3 osoby
3 velké mrkve
2 bílé papriky
200 g červené čočky
1 cibule
5 brambor s červenou slupkou
1 cuketa
bylinky
1 lžička sladké červené papriky
1 lžička uzené červené papriky (mají např. v Tescu)
sůl
pepř
olivový olej
1) Předehřála jsem si troubu na 190 st.
2) Na 2 lžících oleje osmažila cibuli a přidala sladkou i uzenou papriku.
3) Přimíchala jsem do cibule na plátky nakrájenou mrkev a čočku, vše obalila ve směsi koření a přidala ne malé kousky pokrájenou bílou papriku.
4) Zalila jsem horkou vodou, dosolila a 15 minut vařila.
5) Mezitím jsem si v míse promíchala na tenké plátky nakrájené brambory, cuketu, bylinky, sůl, pepř a olivový olej.
6) Do vymazaného pekáčku jsem kladla postupně vrstvy brambor, cukety a čočkové směsi. Poslední vrstva jsou brambory.
7) Dala jsem péct na cca 40 minut, dokud brambory nezezlátly.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz