Mrkvové noky s rukolovo-lískovým pestem

Poslední dobou flákám postování receptů, které vařím do práce. Nejsou totiž moc fotogenické. Třeba ten z tohohle týdne. Kdybych ho našla v ledničce, domnívala bych se, že si někdo do krabičky na jídlo otřel zablácené boty. 





Další, co je mi líto, je že jídlo druhý den ohřívané v mikrovlnce není nikdy tak dobré a vzhledné, jako když ho večer navařím. Přeci jenom čerstvé je čerstvé.

Tak doufám, že recept na blogu bude sloužit aspoň jako inspirace, abyste mi věřili, že doma uvařené to chutná opravdu dobře!

Mrkvové noky
(2 porce)

150g mrkve
150g brambor
75g celozrnné mouky
75g polohrubé mouky
Sůl
Muškátový květ

1) Brambory a mrkev jsem si pokrájela a uvařila v osolené vodě doměkka.
2) Uvařenou zeleninu jsem rozšťouchala, přidala sůl a muškátový květ.
3) Postupně jsem přisypávala mouku, až vzniklo hladké těsto, které se nelepilo na ruce.
4) Z těsta jsem si uválela válečky, nakrájela je na malé kousky, které jsem vždy splácla a hodila do vroucí vody.
5) Uvařený nok vyplave na hladinu (trvá to jen pár minut). Podávala jsem s rukolovo-lískovým pestem.


Rukolovo-lískové pesto
Velká hrst rukoly
4 lžíce lískových ořechů
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce agávového sirupu
Sůl

Všechny ingredience jsem hodila do mixéru a umixovala na polotekuté pesto. Dá se použít na těstoviny, pohanku, bulgur ... a bůhvíco ještě.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz