Měkké zázvorky

Něž Ježura zazvoní ... slibuju, tohle je opravdu poslední cukroví. Minimálně do Vánoc. Kdo jste nestihl ještě napéct a máte strach, že se vám cukroví nerozleží, upečte si tyhle zázvorky. Dají se jíst hned, mají specifickou chuť po melase a voní kořením. A abych byla zase trapná, tak v nich není ani máslo, ani vejce.

2 hrnky celozrnné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
po 1 lžičce skořice a mletého zázvoru
po 1/2 lžičce soli, mletého muškátového oříšku a mletého hřebíčku
1/4 hrnku slunečnicového oleje
1/4 hrnku melasy
1/4 hrnku (rostlinného) mléka

1) Všechny ingredience jsem si uhnětla v hladké těsto. Pokud se hodně lepí, přidejte trochu mouky.
2) Těsto jsem si vyválela a vykrajovala z něj kytičky.
3) Pekla jsem ve středně předehřáté troubě asi 12 minut (první plech si ohlídejte, každá trouba peče jinak a u cukroví je každá rada ohledně doby pečení podle mě zbytečná).

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz