Marocké tahine

Takováhle jídla mám ráda. Spousta zeleniny, koření, sladko-pálivá chuť a málo práce.

V originále má být s jehněčím masem, ale držíme vegetariánskou tajli, takže nevinný beránek dnes nezahyne.

18 porcí na zítra navařeno. 

Děkuji svému drahému muži, že mě zítra při cestě do ZOO odveze do práce jako královnu ze Sáby, protože se mi ta taška začíná nějak pronášet.
Tak nebo tak - oba skončíme nakonec mezi opičáky.



Inspirace zde


Na 4 porce

4 mrkve
4 hrsti cizrny v suchém stavu
1 velká cuketa
1 lilek
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce medu
1 hrst sušených datlí
1 lžička koření: skořice, sladká paprika, uzená paprika, zázvor, chilli, kari
sůl

1) Přes noc jsem si dala namáčet cizrnu a pak ji hodinu vařila v jiné vodě, než kde byla namočená.
2) Na lžíci oleje a lžíci másla jsem si osmažila nakrájenou cibuli, česnek a obalila ji v koření.
3) Poté jsem přidala na kousky nakrájenou mrkev, přidala med a dusila pod poklicí do poloměkka, občas podlila vodou.
4) Nakonec jsem přidala na kostky nakrájenou cuketu, lilek (oboje se šlupkou) a nasekané datle, dosolila a ještě chvíli podusila tak, aby vše změklo a mrkev se nerozblemcla.
5) Do zeleninové směsi jsem přimíchala uvařenou cizrnu.
6) Podává se s kuskusem, bulgurem nebo rýží.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz