Kořenová zelenina pečená na medu a česneku s polentou

Rychlý a na suroviny nenáročný oběd. Všechno se jen smíchá, naskládá do pekáče a další jídlo pro Spokojené pupky je na světě. Jen bych už pomalu měla začít zaměstnávat nějakou pomocnou kuchyňskou sílu. Škrabat 2 kila mrkve je fakt fakt otročina :-)



Kořenová zelenina pečená na medu a česneku
(na 2 porce)
4 mrkve
2 petržele
4 stroužky česneku
5 lžic másla
5 lžic medu

1) Zeleninu a česnek jsem si oloupala, nakrájela na větší kousky a dala do pekáčku.
2) V kastrolu jsem rozpustila máslo s medem a nalila ho na zeleninu a trochu pomíchala.
3) Pekla jsem v troubě na 200st asi 35 minut.

Polenta
1 hrnek polenty
1,5 hrnku podmáslí
1 lžíce prášku do pečiva
něco zeleného (třeba pažitka)
sůl
pepř

Všechny ingredience jsem si smíchala v hustou kaši a rozetřela do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pekla jsem na 200st asi 20 minut, ale radši to hlídejte, záleží hodně na tlouštce těsta.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz