Kokosová červená řepa s pohankou

Co to je? Člověk to ani zalívat nemusí a roste to samo jako plevel?

Chvilka napětí.
Další chvilka napětí pro ty, co mají rádi napětí.
A ještě jedna chvilka napětí pro ty, kteří sice nemají rádi napětí, ale ještě je nic nenapadlo.
A už to všichni máme! (I modří už vědí.)

Ano, jsou to děti. (A to je odpověď za zlatého bludišťáka.) Marjánkovi byl včera rok a půl a Grétce budou pozítří tři roky
No a já jsem pořád stejně stará jako když se narodili, kdyby se někdo ptal (tohle už je bez bludišťáka).

Já vím, že mi to nebude nikdo věřit, ale normálně se celý tenhle týden dojímám. Ne teda nad svým věkem, ale nad tím, jaké to je být máma. Mohla bych se tu o tom rozepsat a unudit vás svým emocionálním výlevem k smrti, ale nebudu to dělat.

Každá maminka totiž ví, že na takový popis by byl krátký i Viewegh ve spojení s Láďou Hruškou a E L James.

Je to prostě jedinečná, naprosto srdcová záležitost. A jak ten recept níže souvisí s dnešním příspěvkem? 
Přiznám se, že vůbec nijak.  Ale když jsme u té srdcové záležitosti - všimli jste si, že ta červená omáčka je ve tvaru srdce?  Ne? Ani trošičku?

No tak dobře, neskočili jste mi na ten můj chatrný oslí můstek. Ale určitě si to zkuste uvařit. Je to sice ustřelená kombinace chutí, nicméně vám garantuju, že si ji zamilujete. Prostě stejně jako mateřství.

(Poměry surovin nepíšu, nejsou úplně zásadní, takže pokud nejste můj manžel, který udělá vždycky přílohy tolik, že bychom z ní nakrmili středně velkou africkou vesnici, nebojte se improvizovat.)
Pohanka
Kroupy
Kořenová zelenina (mrkev, řepa, petržel)
Kokosové mléko
Olej
Pepř, sůl

1) Zeleninu jsem si oloupala, nakrájela na kostky, promíchala s trochou oleje a dala péct doměkka do trouby.

2) Mezitím jsem si uvařila pohanku a kroupy.

3) V malém hrnci jsem prohřála kokosové mléko, přidala do něj část pečené zeleniny a rozmixovala tyčovým mixérem. Vzniklou omáčku jsem dopepřila a běžní smrtelníci si tipuju budou muset asi ještě dosolit.

4) Zbylou zeleninu jsem promíchala s pohankou, kroupami, zalila omáčkou a podávala.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz