Dýňové lasagne

Dýňové lasagne nejsou zrovna nejobjevnější objev, to přiznávám. Ale v rámci pravidelného středečního firemního stravování měl dobré ohlasy. A vzhledem k tomu, že jsem dostala i žádosti na recept, tak to možná za klasiku považuju jen já. Dávám tedy jeden ze svých receptů na tuhle zeleninovou variantu lasagní. Fotka není nic moc, ale o to lépe chutnají.


Nebudu dávat množství. Kupte si balík lasagní, jednu dýni a skládejte vrstvy, dokud nezaplníte zapékací misku.

lasagne
1 hokaido dýně
slunečnicový olej
parmazán
1/2 litru mléka
3 lžíce másla
hladká mouka
muškátový oříšek
skořice
sůl
pepř

1) Dýni jsem si oloupala, nakrájela na kousky, zakapala olejem a 1/2 hodiny pekla na 175 st.
2) Upečenou dýni jsem rozmačkala šťouchadlem na brambory a do dýňové kaše přidala muškátový oříšek a skořici.
3) Z másla a mouky jsem si připravila jíšku, zalila mlékem, přidala strouhaný muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a uvařila hustý bešamel.
4) Do máslem vymyzyné misky jsem kladla postupně vrstvu lasagní, dýňové kaše, bešamelu a parmazánu. Poslední vrstva je parmazán. Lasagne je potřeba před pečením zalít bešamelem tak, aby ani kousek nekoukal, jinak se spálí dočerna.
5) Pekla jsem v předehřáté trouběasi 30 minut na 180 st, dokud bešamel nezačal zlátnout.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz