Dhal z červené čočky

A máme tu druhý díl nekonečného seriálu Spokojené pupky aneb žere celé NMS.


 K obědu jsme na zítra s Gréticí navařily dahl z červené čočky - typické indické jídlo, které jsem trochu transformovala.

Inspiraci jsem čerpala zde.


V průběhu vaření mi kolegové posílali fotky svých hladových obličejů, abych měla motivaci.

Také jsem zjistila, že i můj největší prádelní hrnec má co dělat, aby pobral 20 porcí.



Recept na 1 porci:

Na lžíci kokosového oleje jsem si osmažila cibuli a zasypala po lžičce kmínem, masala kořením, uzenou paprikou, červenou paprikou a kurkumou. Přimíchala jsem nasekaný stroužek česneku, 150g červené čočky a zalila horkou vodou tak, aby hladina vody byla tak 1cm nad čočku a nechala probublávat.

Potom jsem přidala spařené oloupané rajče nasekané na kousky, nasekané 2 cm zázvoru, lžíci rajského pyré, trochu kokosového mléka a malou hrst strouhaného kokosu.

Celou nádheru jsem dochutila solí a těsně předtím, než se čočka dovařila, jsem do ní hodila velkou hrst čerstvého špenátu a nechala ho zvadnout.

Podává se s rýží nebo indickými plackami.


0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz