Batátové noky se zeleným pestem

Většinou píšu nějaké líbezné úvodní slovo. Dneska nebudu psát nic. Tohle je prostě tak dobré jídlo, že žádné promo nepotřebuje.



Batátové noky
(2 porce)
1 středně velký batát
pohanková mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
celozrnná mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
2 pořádné lžíce tvarohu
2 vejce
Muškátový květ
Skořice
Pepř

Petrželovo - rukolové pesto
2 hrsti hladkolisté petržele
2 hrsti rukoly
2 hrsti slunečnicových semínek
1 dl lněného (nebo jiného rostlinného) oleje
1 lžíce agáve sirupu
Sůl
Pepř

Na ozdobení: Lístky petržele a rukoly, parmazán.

1) Oloupaný pokrájený batát uvařila doměkka a rozmačkala na kaši šťouchadlem na brambory.
2) K batátové kaši jsem přidala vejce, tvaroh a koření a postupně přisypávala obě mouky, než vzniklo spojité, mírně lepivé těsto.
3) Z těsta jsem si lžící odkrajovala velké noky a házela do vroucí vody. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
4) Na pesto jsem si rozmixovala všechny ingredience. Batáty s pestem jsem dozdobila rukolovými a petrželovými lístky a posypala nastrouhaným parmazánem.

Noky jsou dobré i druhý den, když se opečou na másle.


0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz