Batátová polévka s bulgurem

Batáty jsou skvělé. Dají se upravit na tisíc způsobů od zmzliny po noky a nikdy nemůžete šlápnout vedle. Jako třeba s touhle polévkou, která je tak hustá a sytá, že v s přehledem nahradí i hlavní jídlo.
1 batát
1 cibule
2 lžíce másla
1 velký stroužek česneku
plechovka krájených rajčat i s nálevem
2 lžíce burákového másla
1 hrnek bulguru
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky chilli
3 bobkové listy
sůl
pepř

1) Na másle jsem si osmažila nadrobno nasekanou cibuli, poté přidala uzenou papriku, chilli, na kostičky nakrájený oloupaný batát a prolisovaný stroužek česneku a ještě chvíli míchala a opékala.
2) Poté jsem vše zalila vodou, přidala krájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a bobkové listy a vařila cca 10 minut.
3) Po 10 minutách jsem přidala bulgur a vařila asi dalších 10 minut.
4) Cca 2 minuty před koncem jsem do polévky vmíchala arašídové máslo, které jí dodá kromě specifické chuti i krásný krémovitý charakter.

0 comments :

Okomentovat

 

O blogu

O blogu
Jídlo je cesta ke štěstí, inspiraci, kreativitě a sdílení. Když jeden začne přemýšlet nad tím, co si dává do pusy, začnou se dít v životě divy. V mém podání ale nečekejte, že vám budu ukládat živit se jen naklíčenou pohankou a trávit hodiny u plotny. Legrace a hravost by měla být i v kuchyni :-)

Moje kurzy

Moje kurzy
Ráda se s vámi potkám osobně na mém kurzu vaření a zdravé výživy

Moje další projekty

Moje další projekty
Blog pro svobodomyslné rodiče, kteří se umějí brát s nadhledem. Testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů.

My Taste

myTaste.cz